Stilingam interjerui būtinas kilimas

Pritaikytas prie baldų, užuolaidų, sienų ir grindų kilimas gali paversti kambarį vientisa, įspūdinga, charakteringa erdve. Šaltoms grindims jis suteiks šilumos ir jaukumo, o švelnūs pūkai vilios lyg vasarą basomis bristi per rasotą žolę. Turtingi raštais, spalvomis, faktūromis kilimai užburs kiekvieną, užsukusį į jūsų namus. 

Jei manote, kad jūsų kambario nuotaikai sukurti tetrūksta šios išraiškingos detalės, pasinaudokite mūsų patarimais. 
Paskirtis. 
Netikėčiausių raštų, spalvų ir formų kilimas, puikiai derantis bendrame svetainės interjere, taps tikra kambario pažiba. Dizaineriai rekomenduoja kilimą derinti prie sofos. Svetainėje dažniausiai lankosi svečiai, o įvertinę stilingą namų aplinką, jie tikrai susidarys puikią nuomonę apie šeimininkų skonį. Taigi, čia tieskite prabangiausią, minkščiausią ir gražiausią kilimą. Juk čia ne tik vaikščiojama - dažnai į namus prigužėjus didesniam būriui draugų, susėdama ir ant žemės. Tad minkštas, jaukus ir švelnus kilimas tiesiog viliote vilios prie jo liestis.
Prieškambaryje tieskite tamsesnį ar raštuotą, su daug ornamentų, ant kurio ne taip matysis nešvarumai, kietą ir atsparų kilimėlį. Zonoms, kur dažnai ir daug vaikštoma, geriau rinktis trumpo plauko patiesalus ar takelius, kurie lengvai valytųsi. Šioms patalpoms venkite natūralaus pluošto, o rinkitės labiau atsparius sintetinius ar medvilninius kilimus.
Kambariams, kur ilsitės ir miegate, rinkitės minkštus, ilgaplaukius ar net kailinius kilimus. Miegamajame užtenka netgi mažo, puraus ir švelnaus kilimėlio, patiesto prie lovos, padedančio sukurti jaukią atmosferą.
Vaikų kambariui vertėtų rinktis aukštos kokybės, minkštą, nekaupiantį dulkių kilimą. Kadangi mažieji mėgsta veikla užsiimti ant grindų, jiems tieskite natūralaus pluošto patiesalus.
Stilius. 
Svarbiausia taisyklė - parinkti tokį kilimą, kuris papildytų kuriamą interjerą, o ne jį sugadintų.
 
Jeigu baldai ar kambario sienos yra įmantrių ir ryškių raštų, tuomet tieskite subtilių ornamentų ir pastelinių spalvų kilimą, tuo vizualiai suteikdami daugiau erdvės. Ir atvirkščiai - jei interjere dominuoja blyškūs atspalviai ir raštai, kilimas gali būti išraiškingas ir tapti kambario akcentu. Smulkmena, tačiau vizualiai pakeičianti bendrą vaizdą: jei interjere dominuoja smulkūs rašteliai, kambarys atrodo didesnis, o stambūs jį tarsi mažina.
Pluoštas.
Pagal norus, poreikius ir finansines galimybes galite rinktis kilimą iš natūralių ir sintetinių pluoštų. Vilnoniai kilimai nesielektrina, yra švelnūs, ilgaamžiai, neteplūs, atsparūs ugniai, izoliuoja garsą, juose nesiveisia kandys. Vilnos pluošto kilimas nesugeria purvo, o ištepus lengva jį išvalyti.
Sintetiniai kilimai labiausiai rekomenduojami alergiškiems žmonėms. Dėl mažesnės kainos juos dažnai renkasi taupūs šeimininkai. Tačiau sintetikos pluošto kilimas greičiau sugeria dulkes, kvapus, įsielektrina, yra šiurkštokas. Ypač toks pluoštas nerekomenduotinas vaikų ar miegamuose kambariuose.

Comments ()