Saugokime gamtą
Nuo kiekvieno iš mūsų priklauso kokioje Lietuvoje gyvens mūsų vaikai ir anūkai, todėl savo įpročius galime keisti jau nuo šiandien. Kaip? Kad ir pirkdami gaminius iš perdirbto stiklo. Tokiu būdu sumažinsime elektros sąnaudas ir atliekas savo aplinkoje bei tausosime gamtos išteklius. 
 
Perdirbimo privalumai yra milžiniški palyginus su kitais gamybos procesais. Perdirbtas stiklas lydomas žemesnėje temperatūroje ir taip sunaudojama mažiau energijos. Šio proceso metu nenaudojama smėlio ir jokių kitų žaliavų, tokiu būdu išvengiant gamtinių išteklių naikinimo. Paskaičiuota, jog perdirbus 1000 butelių, sąvartyne papildomai neatsiras 1 tona atliekų. O 1 kilogramas panaudotų butelių yra lygus vienam kilogramui perdirbto stiklo. Negamindami naujo stiklinio indo sutaupome 6 litrus vandens bei 1,2 kg gamtinių išteklių.
 
Perdirbant stiklą 20 proc. sumažėja oro ir 50 proc. vandens užterštumas, nes, palyginus su stiklo gamyba, sunaudojama mažiau energijos.
 
Perdirbus stiklą nė kiek nenukenčia jo kokybė. Šie gaminiai - įrodymas, kad ir iš nereikalingų daiktų galime sukurti patrauklius, kokybiškus ir nebrangius interjero elementus.
 
Įsigydami šiuos indus iš šimtu procentų perdirto stiklo visi drauge prisidėsime prie aplinkosaugos problemų mažinimo ir bendrai tausosime gamtą. 
 
Gaminių asortimentą galite peržiūrėti čia: Asortimentas

Comments ()