Ant šių metų Velykų stalo – prabangus pavasaris

Artėjant Velykoms, nemaža dalis žmonių iš stalčių ar spintų traukia dekoratyvinius viščiukus, nupučia nuo jų dulkes, svajingai pažvelgia ir padeda ant stalo, šalia tik ką nudažytų margučių. Lyginama balta staltiesė, iš indų servizo imamos šventinės taurės, puodeliai ir.... minutėlę... Niekas nepasakė, kad balta staltiesė – taisyklė, o dešimtmečius naudojamas servizas, kad ir kokią istoriją ar prasmę turėtų, tikrai nesupyks, jei prie jo prisijungs ir naujokų.

Atsinaujinkite ir sukurkite pavasarį ant savo Velykų stalo jau šį savaitgalį!

Per šias Velykas būkite pavasariškai ryškūs ir aristokratiški

Jeigu velykiniai kiaušiniai margi – nereiškia, kad staltiesė turi būti minimalistinė ar blanki. Pavasaris čia pat, už Jūsų durų, – įsileiskite jį į savo namus, o Velykų stalą dekoruokite švelniai žalsva, samanų, gelsva spalvomis. Žinoma, nepersistenkite spalvų margumyne – pavyzdžiui, staltiesė neturėtų būti daugiau, nei dviejų/ trijų atspalvių.

Turbūt nesuklysime teigdami, kad per Velykas dauguma perka popierines servetėles su...margučiais. Šiais metais pakeiskite šią tradiciją – įsigykite švelnių, medžiaginių, pernelyg smarkiai nekontrastuojančių su staltiese, servetėlių. Įverkite jas į specialius žiedus, padėkite prie lėkščių su įrankiais ir vuolia! Liko visai nedaug...

Indai. Atsinaujinimas nereiškia naujų įrankių, lėkščių, dubenėlių, puodelių ar taurių pirkimą. Velykoms pasirinkite akcentą – šiais metais tai galėtų būti, tarkim, puodeliai. Jeigu bendras stalo įvaizdis – ganėtinai margas ir žaismingas, puodelius rinkitės šviesesnius, netgi prabangius. Pavyzdžiui, tokius kaip „Wildlife“ puodeliai „Krispo“ salonuose. Auksiniai elementai ir detalės prie ąselės – šio puodelio išskirtinumas, o jo forma pasižymi grakštumu. Visgi, jei jūsų velykinio stalo dekoras – šviesesnis, puodelius rinkitės pavasariškai žaismingus, pavyzdžiui, „Maxim“, kurie yra aukštesni, spalvingesni, puošti mažais burbuliukais.

Beje, ruošdami ir dekoruodami stalą Velykoms – nepamirškite ir viso kambario stiliaus, gal pats metas įsigyti naują vazą gėlėms arba saldiems gardumynams? Beje, šiuo metu itin populiarėja kabančios vazos. O galbūt naują žvakidę ar...

Jūsų Velykos privalo kvepėti

Gamta palengva, vos juntamai, bet bunda. Visgi, iki žydėjimo ir malonaus obelų kvapo dar teks palaukti. Bet juk laukti niekam niekada nesinori. Tad per Velykas savo šeimą ar svečius pamaloninkite ne tik apgalvotai papuoštu stalu, patiekalais, bet ir gaiviu, skaniu namų kvapu. Tam, kad namuose būtų sukurtas lengvumo ir gaivos įspūdis, būtent tokius kvapus ir rinkitės, pavyzdžiui, „Yankee Candle“ Linden Tree žvakę, pasižyminčią neįkyriu, subtiliu liepų žiedų kvapu. Taip pat, jei mėgstate saldesnius kvapus, – neapsiriksite pasirinkę „Yankee Candle“ Cherry Blossom, kur dominuoja vyšnių, rožių, jazminų kvapai. Dievinantiems aitresnius, gaivesnius kvapus – laukinių mėtų, pipirmėčių ir muskuso skonis „Yankee Candle“ Wild Mint.

Velykas galite pradėti ir atidarydami naują kvapų difuzorių savo namuose. Pavasariui pakviesti ir įsileisti į namus puikiai tiks „Culti“ kvapai, pavyzdžiui, „Tessuto“, kuriame vyrauja gėlių skoniai. Arba... trokštantiems išskirtinio kvapo, pavasario dvelksmo su rytietišku aromatu – „Culti Stile the Viola“ į Jūsų namus įneš našlaitės lapų, juodos arbatos ir gintaro kvapo mišinio.

Gražių Velykų!

Comments ()