Kaip lepinti savo odą pasibaigus vasarai?

Nors ši vasara mūsų odą dažniau suvilgydavo lietumi, nei ją glostydavo saulės spinduliai, visgi, turbūt visiems teko bent krislas šilumos. Jei ne Lietuvoje, tai atostogaujant užsienyje. Bet net ir po nedidelių saulės vonių verta palepinti savo odą. Ypač dabar, artėjant šaltajam metų sezonui.

Artėja šalti orai, vėjai, o tada ir šildymo sezonas, kas labiausiai lemia kūno odos sausėjimą ir susilpnėjimą. O kas, jei jūsų oda lengvai išvarginta ir po kaitrių saulės spindulių? Atsakymas paprastas – ankstyvas ruduo yra pats metas atgaivinti odą ir paruošti ją naujiems iššūkiams. Juk produktai, tikę vasarą, gali visiškai nebetikti atėjus rudeniui. Karštis odą riebina, o atvėsus, atėjus vėjuotiems ir šaltiems orams, oda sausėja, gali pradėti pleiskanoti ar raudonuoti. Nuo ko pradėti ir ko imtis prižiūrint ir lepinant odą pasibaigus vasarai?

Maitinkite, maitinkite, maitinkite...

Artėjant vėsiajam metų periodui, viso kūno odos maitinimas tampa vienas svarbiausių priežiūros veiksmų. Žinoma, nepamirškite ir drėkinimo, tačiau vien jo rudenį tikrai nepakaks.

Išsimaudykite vonioje ar po dušu, o iškart po jo savo kūną ištepkite puikiai artėjančiam rudeniui bei žiemai tiksiančiu neriebiu losjonu „Panpuri Lavender&Vanilla”. Jis atlieka odos raminimo bei maitinimo funkciją. Ekologiškos levandos, sertifikuotos vanilės iš paties Madagaskaro, raminantis pačiulių aliejus – tikra atgaiva ir pagalba jūsų kūnui.

Mėgstantiems riebesnę, sunkesnę tekstūrą, norintiems daugiau drėgmės ar įgavusiems daugiau saulės spindulių per vasarą, rekomenduojama naudoti kūno aliejų. Pavyzdžiui, „Compagnie de Provence“ „Mediterranean Sea”, sudarytą iš 5 aliejų: argano, jojobos, alyvuogių, ryžių sėlenų ir Inca Inchi. Jūsų kūno oda bus ne tik pamaitinta, bet ir gerai sudrėkinta bei apsaugota nuo žalingų aplinkos poveikių, pavyzdžiui, pernelyg didelio šalčio.

Pasirūpinę viso kūno oda, atskirą dėmesį skirkite rankoms. Artėjant rudeniui, svarbu pasirūpinti kremais rankoms. Ir netgi ne vienu. Vieną turėkite namuose, kitą automobilyje ar rankinėje, dar vieną – darbe. Atėjus rudeniui, rankos pirmiausia pajunta pasikeitusį klimatą ir tai galima pamatyti tada, kai jos pasidaro šiurkštesnės. Šiais metais, pasibaigus vasarai, atkreipkite dėmesį į „Compagnie de Provence“ ‚Karite” rankų kremą, praturtintą taukmedžio sviestu. Kas svarbiausia – jis labai lengvai įsigeria, o tai turbūt didelis pliusas visiems. Juk kam patinka ištepus rankas laukti iki kol jis įsigers? Maitinantis ir drėkinantis kremas kvepia išties subtiliai – muskusu ir baltosiomis gėlėmis. 

Beje, jei vasarą deginotės, odai tikrai nepakenksite rudenį kelis kartus apsilankę soliariume ir pasišildę dirbtinėje saulėje. Taip pat, tobulai odos priežiūrai vien losjonų ar kremų nepakanka – nepamirškite jos šveisti (rudenį – kuo švelnesniu šveitikliu) bei naudoti kosmetiką, apsaugančią nuo saulės. Taip, tą patartina daryti ne tik vasarą, bet ir rudenį bei žiemą. Ir, žinoma, nepamirškite tinkamo maisto ir vitaminų. Darbe užkąskite vynuogių ar obuolių – tai puikiai tiks rudeniui atėjus.

Comments ()