Už lango barbena lietus, girdisi vėjo ošimas, kuris nešioja krentančius raudonai rusvus medžių lapus. Ar kas nors paneigtų, kad būtent šiuo metų laiku po darbų norisi skubėti į jaukumu kvepiančius namus? Nepaneigtumėte. Su arbatos puodeliu, obuolių pyrago gabalėliu, knyga ar filmu, atidėję pavasario sezonui lauko darbus, pasilepinkite ramybe namuose. O jaukūs namai visada būna šilti ir kvepiantys.

 

Atėjus rudens ir žiemos sezonams žvakes bei namų kvapus ne tik dovanokite artimiesiems ar draugams, bet pasidovanokite ir sau.

Mažasis namų židinys – žvakės

 

Kažkada populiariausios buvo paprastos, baltos, ilgos žvakės. Vėliau parduotuvių lentynas pradėjo pildyti ir įvairios žvakidės, skirtos kur kas mažesnėms žvakėms. Taip, toms mažoms, apvalioms. Netgi kvepiančioms. Tačiau dabar parduotuvių lentynas puošia kur kas daugiau įvairesnių žvakių – skirtingų formų, dydžių, spalvų ar kvapų. Kaip nepasiklysti šioje gausoje ir savo namų jaukumui pasirinkti tinkamiausius, kokybiškiausius variantus?

 

„Krispo“ – jūsų namų jaukumo kūrėjas – šį tamsųjį sezoną mėgstantiems minimalizmą ir šaltesnius atspalvius, taip pat bekvapes žvakes, rekomenduoja rinktis gaminius iš „Culti“. Žvakė „Ebano“ bus beveik nematoma Jūsų interjere – šviesiai pilka, nedidelė, priderinama įvairiose vietose. Ar ateitų svečių, ar švęstumėte gimtadienį, ar leistumėte vakarą dviese su antrąja puse – ši žvakė neįpareigos, tiks visur ir visada. Visiškai priešingas variantas – „Panpuri“ kvepianti žvakė „Grand Manchou“. Ji prabangi, puikiai tiksianti kaip interjero detalė klasikinio stiliaus namams ar tiems, kuriuose vyrauja šilti atspalviai bei mediniai paviršiai. „Panpuri“ pirmenybę teikia Rytų botanikos kvapų ingredientams, taip pat naudoja senovinius ir savo gerosiomis savybėmis pasižyminčius augalus, šaknis bei gėles. Ši žvakė skleidžia gaivių prieskonių ir citrusų aromatą, kuriame sklinda kinų greipfrutų bei Australijos eukaliptų kvapų derinys.

Nesinori nei prabangos, nei itin smulkaus minimalizmo? Rinkitės žaismingas žvakes stiklainėlyje. Beje, jos ypač populiarios žiemą, artėjant Kalėdoms. „Yankee Candle“ žvakė „Ebony&Oak“ – šviesiai rožinio atspalvio ir švelnaus kvapo žvakė, puikiai tiksianti neįpareigojančiai aplinkai sukurti. Kita „Yankee Candle“ kolekcijos narė – „Amber Moon“ žvakė – jau pasiruošė Kalėdoms ir nusidažė raudona spalva. Ji šiek tiek stipresnio kvapo, vyrauja gintaro, pačiulio ir santalo skoniai. 

Jaukumo vanduo namuose – kvapai

 

Žvakės skleidžia šviesą, kai kurios jų – ir lengvą aromatą. Jei norite pastovaus švelnesnio, o gal priešingai – aštresnio kvapo namuose, Jums būtinas kvapų difuzorius.

 

Šį sezoną Jūsų namus šiluma ir prabanga apgaubs italų gamintojų „Locherber“ kvapų difuzorius „Habana Tobacco“. Verta žinoti, kad šis kvapas – aštresnis, intensyvesnis ir atkreipiantis į save dėmesį. Tad ieškantiems kažko subtilesnio, jis gali ir netikti, kadangi šio namų kvapo pagrindinės natos – bergamotė, medus, kokosas, tabakas, gvazdikėliai, žibutės, vanilė, kedras, gintaras, pačiolis. Ryšku, tiesa?

 

Dar vienas „Locherber“ kolekcijos „brolis“ – „Amber Baltic“ namų kvapas. „Habana Tobacco“ kvapą būtų galima įvardinti kaip aistringą, veržlų ir pasiryžusi nuotykiams. „Amber Baltic“ – solidesnis, prabangesnis, rafinuotas, brandaus gintaro kvapo. 

Ne, nepamiršome ir minimalizmo gerbėjų. Kaip visada, šioje srityje išsiskiria „Culti“ gaminiai, kurių kvapai kur kas ramesni, ne tokie intensyvūs kaip „Locherber“. „Stile Mountain“ namų kvapas pripildytas lapų ir kedrų natų, jis tiks ir išrankiausiems, neerzins nei vieno namiškio ar svečio. Tračiau atėjus rudeniui labiausiai rekomenduojama išmėginti tuos kvapus, kurių sudėtyje yra šiek tiek prieskonių. Na, kad tamsa lauke būtų slopinama lengvai aštresniu namų kvapu. Būtent toks yra  „Culti“ kvapas „Decor Fuoco“. Gintaras ir rytietiški prieskoniai Jus tikrai sušildys.

Taigi, ar dar kyla abejonių, kad atėjus tamsiajam metų laikui, reikėtų palepinti ir savo namus? 

Comments ()